Кристина Ценова

"Прекрасно отношение, начин на преподаване и подход. Винаги прецизни и внимателни в работата си. Влизането в учебния час е удоволствие, защото придобиваш знания по приятен и развлекателен начин."

индивидуално онлайн обучение по английски език, ниво B1

Защо испанският език е вторият най-говорим език в света?

След китайския, испанският е официално вторият най-разпространен език в света. Повече от 577 милиона души говорят испански, от които за 480 милиона от тях, той е майчин език. 7,6% от световното население е испаноговорящо.

Статистиките показват още, че близо 22 милиона души го изучават в 107 страни. Испанският език е вторият най-използван език в Уикипедия, Facebook и Twitter. Въпреки това, той е третият най-използван в глобалното интернет пространство, след английски и китайски. Според това проучване, 8.1% от интернет комуникацията в мрежата се извършва на испански език. В Мексико, повече от 120 милиона души говорят испански, като този факт го превръща страната на първо място  с население, чийто доминантен език е испанският. Мексико е следвано от Колумбия, Испания, Аржентина и Перу.


Ако искате да развиете себе си и да научите този прекрасен романски език вижте повече за нашите курсове по испански език или попитайте за повече информация.

Прочетете още